Nagy a kereslet az olyan fogalmakra mint bankközi devizaárfolyam, valuta árfolyam, pénzváltás és még lehetne sorolni. Furcsa, mert azért a #covid19 idején ügye a szlogen: #maradjotthon. Úgy látszik az emberek többsége azért már most érdeklődik az utazás lehetőségei iránt, és keresi a kedvezményes, alternatív megoldásokat a pénzváltásokra.  

A bankközi devizaváltás egy lehetséges platformja

Több megoldás is létezik, például a bankok között is csemegézhetsz. Viszont a lehetséges választások között számos fintech cég kínálja a nagyon kedvezményes lehetőségeket. Az ilyen cégek többsége szakmailag nem a bankok kategóriájába tartoznak, hanem az online pénzkezelő cégek táborát erősítik. A Revolut egy remek megoldás sok mindenre, köztük a Robin Hood módszerei alapján történő devizaváltásra is. 

valutaváltó devizaváltó pénzváltás Revolut belépés

 

Devizaváltás a gyakorlatban a Revolut applikációban!

valutaváltó devizaváltó pénzváltás Revolut belépés

Ne zavarjon, hogy ezen a fotón angol nyelvű a szöveg, az applikáció automatikusan érzékelni fogja részben a mobilod környezeti beállításait, részben pedig a regisztrációs adatokból is automatikusan detektálja, hogy milyen nyelvi környezetet állítson be Neked. 

Ha beléptél az applikációba kattints a "Számlák" részhez. Itt az alkalmazás tetején látható a "Pénz hozzáadása", az "Átváltás" és a "Részletek". 

Az átváltás

Alapértelmezetten, ahogy ez a fotó is mutatja HUF - EUR átváltási lehetőség jelenik meg. Ha nem EUR devizára, hanem bármilyen másikra szeretnénk a devizakonverziót végrehajtani, akkor kattintsunk az EUR-ra, aminek következtében 1-2 másodpercre egy fehér háttér jelenik meg, de aztán betöltődnek a rendelkezésre álló devizanemek. Válasszuk ki azt a devizát amire szeretnénk pénzünket átváltani, és tartsuk rajta az újjunkat picit hosszabban, olyan 1-2 másodpercig. Ennek az lesz a hatása, hogy visszadob az Átváltás részre, de már a nekünk tetsző devizapárt fogjuk látni. 

Devizaváltás stratégiailag megfontoltan

Számos kezdő spekuláns létezik akik nagyon érdeklődnek a valutaárfolyamok témái iránt, s előszeretettel olvasgatnak kellő mennyiségű angol nyelvű információs anyagokat, amelyekből értesülnek a valutaárfolyamok lehetséges változásairól. Nos a Revolut applikáció is enged bennünket spekulálni, játszani, mert ha az alkalmazásban az "Irányítópult" -ról kiindulva kiválasztjuk az "Árfolyamváltó" lehetőséget, s legörgetjük, rákattintunk a "...További részletek" -re akkor láthatjuk az "Árfolyamok" fülön azoknak az árfolyamoknak az alakulását mely devizanemeket felvettünk, valamint az "Átváltó"-t, amely alapértelmezetten szokott betöltődni. Rögtön láthatjuk azt is, hogy például a forint részhez bevitt összegünk milyen értékben konvertálódna azokra a devizanemekre, amelyeket előzetesen felvettünk, amelyek az érdeklődési körünkbe tartoznak. Végül pedig a "Műveletek" rész az, amely a stratégiánkat kivitelezi, ugyanis itt kérhetünk "Árfolyamértesítő" -t, ami azt jelenti, hogy az applikáció a telefonunkra egy push üzenetet fog küldeni amikor az általunk kiválasztott deviza elérte azt az árfolyamot, ami már nekünk tetszik, valamint itt kapott helyet az "Az automatikus váltás" lehetősége is, aminek segítségével a pénzváltásunkat megspékelhetjük némi spekulációval, s beállíthatunk magunknak egy célt, amely értéket ha az árfolyam eléri akkor a Revolut rögtön elvégzi nekünk a szükséges átváltást.

A Revolut applikációt hétvégén ne igen használjuk devizaváltásra, ugyanis ilyenkor  0,5% (THB és UAH 2%) terhelődik a folyamatra!  

Hogy lehet a legtrendibb a Revolut applikációnk?

Szinte már köztudott, hogy ez a fintech cég szinte mindig előrukkol valamilyen újítással. Te viszont ha béta-tesztelő vagy, akkor hozzájuthatsz az applikáció legfrissebb, éles verzió előtti kivitelezéséhez is. 

Tudod mi a különbség a valuta és a deviza között?

Csupán érdekességként írom le, mert ezeket a fogalmakat a szövegkörnyezetben megfelelően kell használni. A deviza, a pénznemek elektronikus formában, a banki rendszerben lévő nyilvántartását jelenti, ami ügye a pénz dematerializált formáját jelenti, míg a valuta az a pénznemek kézbevehető bankjegy formája ;)