Nagyon sokan nem tudják, de bizonyos bővítmények segítségével, amelyek megbízhatóak, a WordPress blogmotorból sokkal többet is ki lehet hozni, amely  épp a SEO területen jelent nagyon nagy hatékonyságot.  Két nagyon hasznos plugint szeretnék bemutatni.

 

Az egyik az All In One SEO, a másik pedig a Category Editor. Azt nem szeretném ecsetelni, hogy hogyan lehet feltelepíteni, hiszen mindegyik WordPress bővítmény titka ugyanaz. Vagy rákeresünk a WordPress felületünkön belül a bővítmény keresővel, vagy a bővítmény gazdájának weboldaláról letöltjük és FTP segítségével töltjük fel szerverünk azon helyére, ahol a pluginok vannak. 

Az All in One SEO így az ingyenes változatában is nagyon jól felveszi a versenyt az egyéb konkurens keresőoptimalizálást támogató bővítményekkel. A Funkciókezelő menüpontján keresztül látni fogjuk, hogy free módban is nagyon sok szolgáltatást tudunk elérni vele. Viszont ami lényeges az az, hogy a Meta Tag-ek modjuljaival beépül az összes lehetséges helyre. Beépül a posztokhoz, oldalakhoz, de és itt jön a Category Editor lényege, hogyha van olyan alkalmazásunk amely segítségével szerkeszteni tudjuk gyakorlatilag a WordPress kategóriákat, akkor oda is beépül és segítségével az Open Graph tag-eket is beállíthatjuk WordPress kategóriánk számára.  Ezek azok a tag-ek, amelyek hatása közvetlenül a weboldalon / blogon nem látszik meg, de amikor valamilyen online szociázlis hálózaton mint poszt megjelenítjük (például Facebook™) akkor rögtön megmutatkozik a hatása.

Immáron nemcsak a posztjaink, hanem a kategóriánk is, úgy fog megjelenni, hogy az bevonzza a tekinteteket. Sokszor a kategória posztolása sokkal értékesebb látogatást eredményez, hiszen ilyenkor a felhasználó bebarangolja a weboldalunkat, blogunkat.