Ma reggeli apróbb szösszenetemben szeretném figyelmetekbe ajánlani a ProtonMail ingyenes szolgáltatását. Eme email szolgáltató szervere Svájcban van... mélyen a szikláshegységek alatt, az adataid teljesen biztonságban lesznek. Minden egyes levelezésed, mind kimenőt, mind bejövőt titkosított formában tárol. Leveleid soha senki nem fogja tudni elolvasni, s ha elfelejted a jelszavad, akkor Te magad sem...

levelezés ProtonMail ingyenes kriptográfia kommunikáció elektronikus levelek e-mail

Szerintem mindazok számára is tökéletes egy megoldás, akik szeretnék igénybe venni az email titkosítás - különböző kriptográfiai eljárások - lehetőségeit, de egyáltalán nem látják át a technikai lépéseket. Ha az említett email szolgáltatóba beregisztrálunk akkor mindenféle technikai tudás nélkül egy másik ProtonMail felhasználónak fogunk tudni titkosított levelet küldeni, a titkosítás ugyanis ebben az esetben teljesen automatikusan megy végbe. 

 

De lássuk, az ingyenes verzió lehetőségeit:

  • 500 mbyte tárhely
  • Nem ProtonMail felhasználók részére is tudunk titkosított levelet küldeni, ebben az esetben például telefonon előzetesen ismertetjük vele azt a kódot amit mi beállítottunk számára.
  • Beállítható a levelezőrendszer, hogy saját publikus kulcsunkat nem ProtonMail felhasználókkal való levelezés során a kiküldütt email mellékleteként tartalmazza automatikusan, így a címzettnek csupán  be kell illesztenie a saját rendszerébe a mi nyilvános kulcsunkat és a kódolt levelezés már működni is fog.
  • A ProtonMail kifejlesztette az úgynevezett ProtonMail Bridge alkalmazását is, amely mind 64 bites, mind 32 bites rendszer verzióban elérhető. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy bármelyik email kliensen keresztül, például Thunderbird használhassuk a ProtonMail-t levelezésre. 

Szerinted melyik a legjobb email szolgáltató?